Orange Cappuccino

Cappuccino s jemnou pěnou, pomerančovým nádechem a typickými vánočními vůněmi

Suroviny
  • šálek/sklenice na cappuccino 200 ml
  • 1 shot espressa
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 ks celej škorice
  • šťáva z ½ čerstvého pomeranče
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 100 ml mléčné mikropěny
Příprava
  • 1
    Espresso, šťávu z pomeranče a třtinový cukr důkladně promícháme v shakeru.
  • 2
    Nalijeme do šálku na cappuccino nebo sklenice o objemu 200 ml.
  • 3
    Z mléka vyšleháme mléčnou mikropěnu a nalijeme do sklenice.
  • 4
    Dozdobíme opečeným nebo usušeným plátkem pomeranče, popřípadě i badyánem a podáváme.