Pistáciový cracquelin

  • Brand
  • Čas na přípravu
    80 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
Těsto:
  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 100 g másla
  • 160 g hladké mouky
  • 6 ks vajec
Krém:
  • 100 g NESTLÉ DOCELLO™ Bavorského krému
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 ml smetany 31%
  • 75 g pistáciové pasty
Křupavá vrstva:
  • 50 g másla
  • 65 g cukru krupice
  • 55 g hladké mouky
Příprava
  • 1
    Smícháme mléko, vodu a máslo a přivedeme k varu, poté přidáme mouku a odpalujeme těsto na mírném plameni po dobu 3 min. Těsto vložíme do hnětače a při pomalých otáčkách necháme lehce vychladit a následně přidáváme rozšlehaná vejce.
  • 2
    Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kolečka, přidáme křupavou vrstvu a pečeme na 160 ºC po dobu 35 min (po 20 minutách necháme vyvětrat troubu).
  • 3
    Máslo, cukr a mouku vyhněteme do tužšího těsta. Mezi 2 pečicí papíry vložíme těsto, pomocí válečku vyválíme na 2 mm silnou vrstvu, poté vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm a vložíme do lednice.
  • 4
    Připravíme si NESTLÉ DOCELLO™ Bavorský krém dle návodu a do hotového krému přidáme pistáciovou pastu. Krémem naplníme upečené a vychladlé Craquelin.