kávové profily

Jak vybrat kávu podle chuťového profilu?

Každý z nás si určitě položil otázku, jak podle obalu poznat chuťový profil kávy. Je potřeba si uvědomit, že o konečné chuti kávy rozhoduje mnoho faktorů – odrůda, oblast, metoda zpracování, pražení a samozřejmě příprava kávy.

V případě espressa, nabízí Nestlé Professional několik káv, které se od sebe liší i svým chuťovým profilem. Pojďme se tedy blíže na jednotlivé druhy zrnkových káv podívat.

Nescafé zrna

Nescafé Peru Organic RFA

Jedná se o jedno-druhovou arabiku, která je pražená světleji. Z tohoto důvodu najdete v chuti vyšší příjemnou aciditu, sladkost a velmi mírnou hořkost v dochuti (citrusy, ořechy). Káva Nescafé Peru je oblíbená napříč všemi generacemi.

 

Nescafé Superiore

Jedná se o směs arabik z Kolumbie a Brazílie. Oproti Nescafé Peru je káva pražená tmavěji. Právě díky tmavšímu pražení najdete v chuti mírnou aciditu a vyšší hořkost v dochuti. Káva je vhodná pro milovníky espressa, kteří vyhledávají nižší aciditu. V chuti můžete cítit výrazné tóny mandlí. Tuto kávu preferují především spotřebitelé 40+.

Nescafé Espresso

Je směs zrnkové kávy arabiky z Brazílie a robusty z Vietnamu v poměru 50/50. Jedná se o tmavě praženou kávu, která se vyznačuje výraznou hořkostí v chuti a velmi nízkou aciditou v dochuti. Kávu s tímto chuťovým profilem preferují konzervativní milovníci espressa, kteří vyžadují výraznou hořkou chuť.

Buondi Prestige

Tmavě pražená směs arabik z Jižní Ameriky a robusty v poměru 75/25. Káva se vyznačuje mírnou aciditou v chuti a vyšší hořkostí v dochuti. Tuto zrnkovou kávu máme v naší nabídce nejdéle a patří mezi nejoblíbenější mezi našimi zákazníky! Konzervativní konzumenti espressa si přijdou na své.

Buondi Gold

Jedná se tmavě praženou směs robusty a arabiky v poměru 70/30 (ve prospěch robusty). Tato káva nabízí intenzivní hořkou chuť a je vhodná pro zákazníky, kteří preferují kávu praženou způsobem Italian nebo French roast.

Závěrem

Na závěr je potřeba zdůraznit, že ke každé kávě je potřeba přistupovat individuálně, každá káva vyžaduje jinou recepturu.

Pokud se chcete dozvědět o kávě více, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám s výběrem té nejvhodnější kávy a kávového řešení pro Váš provoz pomůžeme.