
Nestlé Culinary tým pokračuje v přípravách na kuchařskou olympiádu IKA 2024
Na konci června se napražské centrále Nestlé uskutečnil další z tréninků Nestlé Culinary týmu na Kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu.
Po prvním tréninku v Nemocnici Na Homolce v Praze, který byl otevřen veřejnosti se naši kuchaři přesunuli do prostor Nestlé, kde tentokrát ladili formu za zavřenými dveřmi.
„Trénink trval 4 hodiny, zaměřili jsme se primárně na část soutěžního menu – konferenční Coffee break. Potřebovali jsme vyřešit hlavně technikálie – tzn. gramáže pokrmů, které jsou také součástí hodnocení na soutěži. Na poslední olympiádě jsme kvůli tomu ztratili spoustu bodů,“ okomentoval přípravu šéfkuchař Nestlé Culinary týmu Jiří Středa.
Zpracování surovin, bezezbytkové využití „odpadu“ a právě gramáž všech surovin na menu je důležitou součástí celkového hodnocení. Ačkoliv by se zdálo, že kuchařská olympiáda je zejména o chuti pokrmů, tak stejně bodově důležité je pro mezinárodní porotu i zbytkový odpad, udržitelnost nebo hygiena při vaření.
Soutěžní část – Coffee break musí soutěžící připravit ve třech provedeních: Rostlinná varianta z lokálních surovin, nízkosacharidová varianta a volba šéfkuchaře.
„Nejvíc nyní bojujeme s časem se sejít na společné tréninky. Jsme všichni velmi časově vytížení. Začínají dovolené a každý máme svou běžnou práci. Také sháníme místa na tréninky, což taky není jednoduché.“ dodal Jiří Středa.
Našemu týmu držíme palce v přípravách a těšíme se na další trénink.