Rodinne Menu

Rodinné menu

Uplynulo pár týdnů, kdy se většina zaměstnanců z firem a společností přemístila do provizorních kanceláří ve svém domově. Školy se uzavřely, děti studují doma s rodiči. Skloubit pracovní videohovory, učení školáků a ještě denně 2krát vařit je pro většinu lidí téměř nadlidský výkon.

Rodinné menu

Většina rodičů doplňuje energii v zaměstnanecké restauraci, děti jsou zvyklé na školní jídelny. Oba tyto koncepty mají mnoho společného.

  • Rychlý výdej pokrmů
  • Zdravé a kvalitní suroviny
  • Vyvážená skladba menu
  • Nižší cena

A teď nastupuje příležitost pro Vaší restauraci. Pomoci pracujícím lidem z domova, alespoň, s tím co Vy umíte dělat nejlépe.

Nabídněte rodičům rodinné menu take away:

  • rodičům ubyde každodenní příprava obědů/večeří
  • restauracím přibyde práce, zvýší se tržby a sníží riziko propouštění zaměstnanců
  • 1 rozvozem prodej 4-6 porcí (pravděpodobně si rodiče objednají na 1-2 dny dopředu)
  • rodiče i s dětmi Vaší restauraci navštíví i po době Covidové.
  • Dětská porce-menší gramáž, nižší foodcost

Jaké menu připravovat? Baby-friendly

Řídit se jednoduchým heslem „je-li spokojené dítě, jsou spokojení i rodiče“

  • Polévky-vývarové, krémové, jemné, zeleninové
  • Hlavní pokrmy-lehce stravitelné, drůbeží a hovězí maso, ryby, těstoviny
  • Přílohy-bramborové pyré, zelenina, luštěniny 

Musíme brát v potaz to, že pokrmy budou servírované v jednorázových obalech, tudíž by se mělo menu (pokrmy) uzpůsobit dané situaci s přihlédnutím na fakt, že pokrm se nemusí konzumovat ihned po doručení.

  • Polévka a krutony (zavářky) extra
  • Maso s omáčkou a příloha extra

Host si chce nejen pochutnat na Vámi doručeném pokrmu, ale „jídlo se jí i očima“ a u dětí to platí dvojnásob.

Family menu
Family menu
Family menu
Family menu
Family menu

Rádi Vám zde budeme přidávat tipy, nápady, recepty, které Vám obzvlášť v tuto dobu mohou pomoci a budou respektovat zásady jednoduchosti, rychlosti, ekonomiky a využití surovin. „Jedeme v tom společně“

 

Za Nestlé Professional tým

Jiří Středa Culinary advisor & executive chef