Lékaři a sestry FN Olomouc ochutnali veganský čočkový dhál

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Olomouc se mohli ve čtvrtek 11. května přesvědčit, že i čistě veganský pokrm může být nejen pěkně vypadat, ale i překvapit senzační chutí.

Šéfkuchař Nestlé Professional Jiří Středa si pro lékaře, sestry a ostatní personál nemocnice připravil podle vlastního receptu Čočkový dhál s veganskými kuličkami Garden Gourmet®. Na jídle si pochutnalo 450 zaměstnanců, což představuje 20 procent strávníků. 

Návštěva šéfkuchaře Nestlé Professional byla pro nemocniční kuchaře přínosem. „S Nestlé Professional spolupracujeme více než dvacet let. Naši kuchaři dostali několikrát pozvání do Nestlé profesionální kuchyně, kde získávali nové informace v oblasti zdravého, chutného a vyváženého jídla. Tentokrát zavítal šéfkuchař Jiří Středa k nám. Jsem moc ráda, že jeho čočkový dhál, čistě veganské menu s nutričně vyváženou rostlinnou alternativou masa, měl takový úspěch. Měla jsem i několik telefonátů s žádostí o recept,“ usmívá se vedoucí Provozu stravování FN Olomouc Bc. Ivana Benešová, DiS.