Pistáciový cracquelin
.
Suroviny
Těsto:
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 100 g másla
- 160 g hladké mouky
- 6 ks vajec
Krém:
- 100 g NESTLÉ DOCELLO™ Bavorského krému
- 200 g zakysané smetany
- 200 ml smetany 31%
- 75 g pistáciové pasty
Křupavá vrstva:
- 50 g másla
- 65 g cukru krupice
- 55 g hladké mouky
Příprava
-
1Smícháme mléko, vodu a máslo a přivedeme k varu, poté přidáme mouku a odpalujeme těsto na mírném plameni po dobu 3 min. Těsto vložíme do hnětače a při pomalých otáčkách necháme lehce vychladit a následně přidáváme rozšlehaná vejce.
-
2Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kolečka, přidáme křupavou vrstvu a pečeme na 160 ºC po dobu 35 min (po 20 minutách necháme vyvětrat troubu).
-
3Máslo, cukr a mouku vyhněteme do tužšího těsta. Mezi 2 pečicí papíry vložíme těsto, pomocí válečku vyválíme na 2 mm silnou vrstvu, poté vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm a vložíme do lednice.
-
4Připravíme si NESTLÉ DOCELLO™ Bavorský krém dle návodu a do hotového krému přidáme pistáciovou pastu. Krémem naplníme upečené a vychladlé Craquelin.