Větrník, karamelový krém, cukrová vata, maliny, pusinky

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Proměňte sen o dokonalém dezertu ve skutečnost! Báječný větrník, křehké sněhové pusinky a čerstvé ovoce, to vše ukryté v závěji cukrové vaty – pohádka, která se rozplyne na jazyku. Připravte se na příval sladkého štěstí!
Suroviny
Větrník
  • 250 ml mléka
  • 90 ml THOMY Combiflexu
  • 150 g hrubé mouky
  • 4 vejce
  • Sůl
Karamelový krém
  • 250 g NESTLÉ Docello™ Bavorského krému
  • 500 ml mléka
  • 200 ml NESTLÉ Docello™ Karamelového toppingu
Pusinky
  • 4 bílky
  • 300 g moučkového cukru
  • 20 ml THOMY Combiflexu (na vymazání plechu)
  • 200 g malin
Příprava
  • 1
    Větrník
  • 2
    Přivedeme k varu mléko, s olejem a špetkou soli.
  • 3
    Vmícháme mouku a vytvoříme odpalované těsto.
  • 4
    Do částečně zchladlého těsta postupně zamícháme 3 celá vejce a 1 žloutek.
  • 5
    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto pomocí cukrářského sáčku vytvarujeme.
  • 6
    Pečeme do zlatohněda.
  • 7
    Karamelový krém
  • 8
    Dle návodu si připravíme bavorský krém a na závěr šlehání do něj přilijeme karamelový topping.
  • 9
    Pusinky
  • 10
    Vyšleháme sníh z bílků a postupně zapracujeme moučkový cukr.
  • 11
    Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech vymazaný olejem.
  • 12
    Pečeme (sušíme) na cca 100–150 stupňů Celsia cca 20 minut.
  • 13
    Servírujeme s cukrovou vatou a čerstvým ovocem.