Grilované zeleninové špízy s pikantním rajčatovo-bazalkovým dipem
.
Suroviny
- 500 g salsy MAGGI Texicana
- 500 g hlívy královské
- 500 g červené papriky
- 500 g cukety
- 500 g lilku
- 200 g cibule
- 5 g čerstvého rozmarýnu
- 100 ml olivového oleje
- 500 g zakysané smetany
- 3 g citrónové kůry
- 10 g čerstvé thajské bazalky
Příprava
-
1Zeleninu omyjeme, nakrájíme na kousky o velikosti sousta a napícháme na grilovací jehly. Připravíme marinádu z kořenící směsi MAGGI Rotidor, čerstvého rozmarýnu a olivového oleje. Zeleninové špízy naložíme do připravené marinády.
-
2Zakysanou smetanu promícháme dohladka se salsou MAGGI Texicana a dochutíme citrónovou kůrou a nasekanou čerstvou bazalkou.
-
3Špízy vyjmeme z marinády a za občasného obracení grilujeme. Podáváme s pikantním dipem ozdobeným bazalkou.