Glazovaná žebra sous vide v chilli marinádě se salsou pico de gallo
.
Suroviny
- 2500 g vepřových žeber
- 200 g grilovacího rubu
- 500 g rajčat
- 50 g čerstvých feferonek
- 200 ml olivového oleje
- 2 ks limety
- 20 g česneku
- 100 g koriandru
- 100 g mikrobylinek
- sůl a pepř
Příprava
-
1Vepřová žebra očistíme, okořeníme solí, potřeme olejem a zasypeme grilovacím rubem.
-
2Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme. Vaříme v sous vide lázni na 68 °C po dobu 20 hodin.
-
3Žebra vyjmeme ze sáčku, potřeme omáčkou MAGGI Thai sweet chilli a zapečeme v salamanderu.
-
4Rajčata vyjadřincujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. K nim přidáme nasekané chilli papričky, koriandr a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, olivovým olejem a limetovou šťávou.
-
5Před servírováním vložíme salsu k žebrům a přidáme mikrobylinky.