
- Novinky
- Coffee academy
Online Coffee Academy
Naučte se pod vedením profesionálního baristy správně připravit espresso, perfektně našlehat mléčnou mikropěnu, seřídit mlýnek a dobře vyčistit profi kávovar.
Současná situace možná zavřela dveře našich podniků, zato nám otevřela příležitost naučit se něco nového!
Proto jsme pro vás připravili s naším baristou Jiřím Čadem krátká videa, která vám pomohou osvěžit si znalosti ze světa kávy, osvětlit drobné nejasnosti a zajistit si sebevědomý návrat do pracovního procesu.
Co by nemělo chybět ve výbavě každého baristy, jak našlehat mléčnou mikropěnu a co je tajemstvím správně připraveného espressa? To vše vám prozradí Jirka Čad, odborník na vše spojené s kávou a dlouholetý barista a školitel Nestlé Professional. Těšte se na 7 dílů Coffee Academy.
Vyhrňte si rukávy a zapněte mlýnky, naše Coffee Academy právě začíná!
Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení
Barista bez pomůcek, to je jako cappuccino bez pěny! Při zařizování vaší pracovní plochy byste neměli zapomínat na mlýnek, váhy, profesionální kávovar ale i další pomůcky. V našich videích Jirka pracuje s profesionálním espresso kávovarem Astoria Tanya SAE, mlýnkem Fiorenzato F64E a zrnkovou kávou Nescafé Espresso a Nescafé Superiore.
Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso
Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem
Čerstvost kávy je základem všech kávových nápojů. Proto vždy dbejte na množství kávy na mlýnku a jeho pravidelné čištění. Jak s mlýnkem pracovat, aby se vše semlelo tak, jak má, vám prozradí Jirka Čad.
Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso
Ukaž mi, jaké espresso děláš a já ti řeknu, jaký jsi barista. Správně připravené espresso je vizitkou podniku a jeho chuť ovlivňuje správně zvolená receptura i šikovnost baristy. Jak na to vám prozradíme v pár minutách.
Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny
Připravit cappuccino dle baristických standardů může být pro mnoho lidí skutečná noční můra. Pokud budete sledovat náš postup na šlehání mléčné mikropěny, zvládnete vše hladce.
Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru
Čistý kávovar je alfou a omegou skvěle chutnající kávy. Pokud čištění nebudete provádět během směny i po ní, nemůžete se spoléhat na bezchybnost výsledného nápoje. Projděte si s Jirkou návod na čištění krok po kroku.
Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?
Kvalitní podnik či kavárnu pozná zkušené oko už na první pohled. Co nám o baristovi prozradí jeho mlýnek nebo pracovní plocha? Prohlédněte si naše video a odhalte chyby, které by vám jako profesionálovi neměly nikdy utéct.