Barista Jiří Čad

Jak probíhá baristický kurz u profíků z Nestlé Professional?

Zajímá Vás káva? Chtěli byste se zúčastnit baristického kurzu? Nebo jste se již v minulosti baristického kurzu zúčastnili a chcete si své vědomosti rozšířit? 

Baristický kurz

Káva je velmi dynamické odvětví, které se neustále rozvíjí a nutí nás, baristy, o tomto produktu přemýšlet poměrně do hloubky. Připravit skvělé moderní espresso nebo cappuccino není nic jednoduchého, ale my vás to pod vedením našeho zkušeného baristy Jirky Čada naučíme.

Nestlé Professional

Průběh kurzu

Jiří Čad - barista

Nyní Vám přiblížíme to, jak kurz probíhá a co se v něm dozvíte a naučíte:

  • Kde se káva pěstuje - základy
  • Odrůdy kávy - arabica, robusta
  • Jak se káva zpracovává - metody
  • Single origin vs. směs pražení - co se děje s kávou během pražení
  • Skladování kávy - jak správně pracovat s kávou po upražení
  • Práce s kávovarem - dodržování baristických standardů
  • Práce s mlýnkem -nastavení a čištění mlýnku
  • Voda - úprava vody, voda jako jeden z nejdůležitějších článků při přípravě kávy
  • Mléko - práce s mlékem, pasterizace mléka
  • Šlehání mléčné mikro pěny – praktická část
  • Tvorba receptury pro přípravu moderního espressa – praktická část
  • Alternativní přípravy kávy
  • Cupping - profesionální degustace kávy

Jednodenní kurz je zakončen testem a předáním certifikátu a je veden podle zásad SCA - Specialty Coffee Association. A kdo je tím pověřeným z řad Nestlé Professional? Kdo jiný než barista Jiří Čad, který je držitelem mezinárodní baristické certifikace SCA Professional.

Pokud máte zájem rozšířit znalosti, ať už své nebo vašeho personálu, o kávě díky tomuto kurzu, neváhejte nás kontaktovat na info@nestleprofessional.cz