Světem přípravy kávy vás provází Jiří Čad

Online Coffee Academy

Naučte se pod vedením profesionálního baristy správně připravit espresso, perfektně našlehat mléčnou mikropěnu, seřídit mlýnek a dobře vyčistit profi kávovar. 

Současná situace možná zavřela dveře našich podniků, zato nám otevřela příležitost naučit se něco nového!

Proto jsme pro vás připravili s naším baristou Jiřím Čadem krátká videa, která vám pomohou osvěžit si znalosti ze světa kávy, osvětlit drobné nejasnosti a zajistit si sebevědomý návrat do pracovního procesu.

Co by nemělo chybět ve výbavě každého baristy, jak našlehat mléčnou mikropěnu a co je tajemstvím správně připraveného espressa? To vše vám prozradí Jirka Čad, odborník na vše spojené s kávou a dlouholetý barista a školitel Nestlé Professional. Těšte se na 7 dílů Coffee Academy.

Vyhrňte si rukávy a zapněte mlýnky, naše Coffee Academy právě začíná!

Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení

Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení

Barista bez pomůcek, to je jako cappuccino bez pěny! Při zařizování vaší pracovní plochy byste neměli zapomínat na mlýnek, váhy, profesionální kávovar ale i další pomůcky. V našich videích Jirka pracuje s profesionálním espresso kávovarem Astoria Tanya SAE, mlýnkem Fiorenzato F64E a zrnkovou kávou Nescafé Espresso a Nescafé Superiore.

 

Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso

Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso

Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem

Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem

Čerstvost kávy je základem všech kávových nápojů. Proto vždy dbejte na množství kávy na mlýnku a jeho pravidelné čištění. Jak s mlýnkem pracovat, aby se vše semlelo tak, jak má, vám prozradí Jirka Čad.

Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso

Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso

Ukaž mi, jaké espresso děláš a já ti řeknu, jaký jsi barista. Správně připravené espresso je vizitkou podniku a jeho chuť ovlivňuje správně zvolená receptura i šikovnost baristy. Jak na to vám prozradíme v pár minutách.

Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny

Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny

Připravit cappuccino dle baristických standardů může být pro mnoho lidí skutečná noční můra. Pokud budete sledovat náš postup na šlehání mléčné mikropěny, zvládnete vše hladce.

Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru

Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru

Čistý kávovar je alfou a omegou skvěle chutnající kávy. Pokud čištění nebudete provádět během směny i po ní, nemůžete se spoléhat na bezchybnost výsledného nápoje. Projděte si s Jirkou návod na čištění krok po kroku.

Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?

Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?

Kvalitní podnik či kavárnu pozná zkušené oko už na první pohled. Co nám o baristovi prozradí jeho mlýnek nebo pracovní plocha? Prohlédněte si naše video a odhalte chyby, které by vám jako profesionálovi neměly nikdy utéct.

Související články

JAK VYBRAT KÁVOVAR?

Jak vybrat kávovar

Vybrat správný kávovar pro svůj provoz může být pěkný oříšek. Stačí se ovšem zaměřit na několik jednoduchých ukazatelů a výběr toho správného bude hračka.

Kava Jako Pomocnik Pro Zvyseni

Káva jako pomocník pro zvýšení tržeb

Víte, že káva vám může pomoci navýšit zisk a přilákat nové zákazníky? V našem článku jsme pro vás sepsali pár užitečných tipů, jak na to.

Coffee Corner

Kompletní kávový zážitek s Nescafé

Přemýšlíte nad tím, jak dopřát svým zákazníkům nebo zaměstnancům prémiový kávový zážitek, a to přímo ve vašem podniku? Objevte kávové koutky NESCAFÉ!