Čokoládové cookies s KITKAT® zmrzlinou
Osvěžující dezert potěší nejen během rozpáleného léta.
Suroviny
Čokoládové sušenky
- 113 g másla
- 100 g hnědého cukru
- 70 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkové esence
- 180 g hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- ¾ lžičky soli
- 140 g čokoládových pecek
KITKAT® zmrzlina
- 200 g KITKAT® Kakaové pomazánky
- 300 ml mléka
- 400 ml smetany 31%
- 150 g bílého cukru
- 180 g žloutků – pasterovaných
Příprava
-
1Vše promícháme v hnětači v hladké těsto, vytvoříme stejně velké placičky, které přeložíme na plech s pečicím papírem.
-
2Pečeme na 170 ºC do zlatova.
-
3Necháme vychladnout a poté naplníme zmrzlinou.
-
4Ingredience na zmrzlinu zahřejeme ve vodní lázni na 70 ºC za důkladného míchání.
-
5Necháme vychladit.
-
6Vložíme do zmrzlinového stroje a připravíme hladkou jemnou zmrzlinu.