Čokoládové cookies s KITKAT® zmrzlinou

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Osvěžující dezert potěší nejen během rozpáleného léta.

Suroviny
Čokoládové sušenky
  • 113 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 70 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 180 g hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¾ lžičky soli
  • 140 g čokoládových pecek
KITKAT® zmrzlina
  • 200 g KITKAT® Kakaové pomazánky
  • 300 ml mléka
  • 400 ml smetany 31%
  • 150 g bílého cukru
  • 180 g žloutků – pasterovaných
Příprava
  • 1
    Vše promícháme v hnětači v hladké těsto, vytvoříme stejně velké placičky, které přeložíme na plech s pečicím papírem.
  • 2
    Pečeme na 170 ºC do zlatova.
  • 3
    Necháme vychladnout a poté naplníme zmrzlinou.
  • 4
    Ingredience na zmrzlinu zahřejeme ve vodní lázni na 70 ºC za důkladného míchání.
  • 5
    Necháme vychladit.
  • 6
    Vložíme do zmrzlinového stroje a připravíme hladkou jemnou zmrzlinu.