Sambal pizza s veganským trhaným

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10
Tento recept na pizzu bude zaručeně oblíbený mezi hosty. Vyzkoušejte chutnou kombinaci GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, sambal a dokonalou směs čerstvých ingrediencí.
Suroviny
Těsto na pizzu
  • 725 ml studené vody
  • 1 kg mouky
  • 4 g instantního suchého droždí
  • 60 g bílého cukru
  • 60 g soli
Přísady
  • 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
  • 150 g červené cibule, nakrájené na plátky
  • 50 g čerstvých bazalkových lístků
  • 100 g bílých žampionů, nakrájených na plátky
  • 100 g zelené papriky, nakrájené na plátky
  • 100 g cherry rajčat, nakrájených napůl
Sambal
  • 500 g BUITONI® Coulis de Tomate (rajčatového protlaku)
  • 30 ml kukuřičného oleje
  • 100 g Sambal protlaku
  • 20 g bílého cukru
  • 15 g MAGGI® Vegetariánského koncentrátu
  • 100 g MAGGI® Rajčatového kečupu
Příprava
  • 1
    Do mixéru nejprve dáme vodu, poté mouku, droždí a cukr. Zapneme na nízkou rychlost, dokud se ingredience nespojí, přibližně 2 minuty.
  • 2
    Přepneme na vysokou rychlost, dokud se těsto neoddělí od stěn mísy a nestane se z něj koule, přibližně 10 minut.
  • 3
    Přidáme sůl a mixujeme na vysoké rychlosti další 2-3 minuty, dokud se s těstem nespojí. Přendáme do nádoby potřené olejem a necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezdvojnásobí, poté těsto vložíme do lednice na 1 hodinu.
  • 4
    Na pracovní plochu posypané moukou přeneseme těsto a rozdělíme ho na bochánky o váze 160 g. Necháme těsto na pracovní ploše kynout pod pokličkou po dobu 30 minut.
  • 5
    Těsto rozválíme na lehce pomoukované dřevěné desce na tvar pizzy, rozetřeme sambal, přidáme všechny přísady a GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané. Pečeme v troubě na pizzu po dobu 4-6 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a na okrajích se neobjeví spálené skvrny.

Pro křupavý element a jako ozdobu můžeme pizzu posypat arašídy.

Těsto na pizzu můžeme připravit 2-3 dny předem.