Sambal pizza s veganským trhaným
Tento recept na pizzu bude zaručeně oblíbený mezi hosty. Vyzkoušejte chutnou kombinaci GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, sambal a dokonalou směs čerstvých ingrediencí.
Suroviny
Těsto na pizzu
- 725 ml studené vody
- 1 kg mouky
- 4 g instantního suchého droždí
- 60 g bílého cukru
- 60 g soli
Přísady
- 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
- 150 g červené cibule, nakrájené na plátky
- 50 g čerstvých bazalkových lístků
- 100 g bílých žampionů, nakrájených na plátky
- 100 g zelené papriky, nakrájené na plátky
- 100 g cherry rajčat, nakrájených napůl
Sambal
- 500 g BUITONI® Coulis de Tomate (rajčatového protlaku)
- 30 ml kukuřičného oleje
- 100 g Sambal protlaku
- 20 g bílého cukru
- 15 g MAGGI® Vegetariánského koncentrátu
- 100 g MAGGI® Rajčatového kečupu
Příprava
-
1Do mixéru nejprve dáme vodu, poté mouku, droždí a cukr. Zapneme na nízkou rychlost, dokud se ingredience nespojí, přibližně 2 minuty.
-
2Přepneme na vysokou rychlost, dokud se těsto neoddělí od stěn mísy a nestane se z něj koule, přibližně 10 minut.
-
3Přidáme sůl a mixujeme na vysoké rychlosti další 2-3 minuty, dokud se s těstem nespojí. Přendáme do nádoby potřené olejem a necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezdvojnásobí, poté těsto vložíme do lednice na 1 hodinu.
-
4Na pracovní plochu posypané moukou přeneseme těsto a rozdělíme ho na bochánky o váze 160 g. Necháme těsto na pracovní ploše kynout pod pokličkou po dobu 30 minut.
-
5Těsto rozválíme na lehce pomoukované dřevěné desce na tvar pizzy, rozetřeme sambal, přidáme všechny přísady a GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané. Pečeme v troubě na pizzu po dobu 4-6 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a na okrajích se neobjeví spálené skvrny.
Pro křupavý element a jako ozdobu můžeme pizzu posypat arašídy.
Těsto na pizzu můžeme připravit 2-3 dny předem.