Veganské GARDEN GOURMET® „výpečky“ s krémovým špenátem a restovanými bramborovými šiškami
.
Suroviny
- 1000 g cibule
- 100 g česneku
- 1 ml tekutého kouře
- 500 g listového špenátu
- 100 ml smetany 30%
- 200 g bramborových noků
- 200 ml rostlinného oleje
- 200 g brambor
- Divoké koření
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Společně s divokým kořením, GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami a kapkou tekutého kouře vložíme do gastronádoby. Podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C po dobu 30 minut.
-
2Listy špenátu očistíme a na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, smetanu a vše společně promixujeme v hladké pyré.
-
3Bramborové noky uvaříme v osolené vodě a poté orestujeme na oleji dozlatova.
-
4Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a poté na julienne nudličky. Smažíme na oleji dozlatova a takto vzniklou „slámou" z brambor ozdobíme hotový pokrm.