GARDEN GOURMET® Veganské kousky v tahini marinádě se salátem z granátového jablka
Výtečný exotický recept s GARDEN GOURMET® Veganskými kousky pro vaši kuchyni!
Suroviny
Marináda tahini
- 4 stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 100 ml olivového oleje
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- ½ lžičky kajenského pepře
- 50 ml citronové šťávy
- 400 ml tahini
- Sůl
Salát
- 4 ks římských salátů
- 2 granátová jablka
- 100 ml olivového oleje
- Sůl
- 75 g ploché petrželky
Obloha
- Plochý chléb
- Rýže
- Hummus
Příprava
-
1Oloupejte cibuli a česnek a smíchejte je s olejem, kmínem a kajenským pepřem do jemného pyré.
-
2Přidejte citronovou šťávu, tahini a znovu rozmixujte na hladké pyré.
-
3Smíchejte GARDEN GOURMET® Veganských kousků s tahini marinádou ve velké misce a velmi dobře promíchejte. Nechte marinovat po dobu 5 minut.
-
4Granátová jablka nakrájejte na poloviny a lžící zvenčí zaklepejte na vnější stranu. Přidržte granátová jablka nad miskou a jádra a šťáva vypadnou. Odstraňte všechna bílá vlákna, protože mohou být velmi hořká.
-
5Smíchejte olivový olej s jádry granátového jablka a šťávou. Dochuťte solí.
-
6Lístky petrželky vmíchejte do salátu.
-
7Grilujte GARDEN GOURMET® Veganské kousky po dobu 1 minuty z každé strany na velmi horkém grilu.
-
8Hotové GARDEN GOURMET® Veganské kousky podávejte na listech salátu s granátovým jablkem a s chlebem, humusem a rýží.