GARDEN GOURMET® Veganské kuličky v rajčatové polévce
.
Suroviny
- 20 ml slunečnicového oleje
- 2 g celého černého sezamu WIBERG
Rajčatový krém
- 0,2 dl olivového oleje
- 100 g šalotky
- 20 g česneku na plátky
- 1500 g Maggi drcených rajčat
- 150 g rajčat
- 20 g bazalkovýh lístků
- 80 g čerstvě strouhaného parmazánu
- 15 g soli
- 5 g mletého barevného pepře
Příprava
-
1Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme černý sezam a za stálého míchání ho opečeme, aby se uvolnilo aroma. Přidáme kuličky a společně opékáme, aby se nám kuličky obalily v sezamu a prohřály se.
-
2V hrnci zahřejeme olej, přidáme na jemně nasekanou šalotku, česnek a na mírném ohni opečeme, aby se nám uvolnilo aroma.
-
3Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, drcená rajčata, promícháme, mírně podlijeme vodou, přidáme lístky bazalky a necháme podusit.
-
4Až se nám objem směsi mírně zredukuje, ponorným mixérem vymixujeme na jemný krém a dochutíme solí a kořením. Nalijeme na připravené kuličky.