GARDEN GOURMET® Veganské kuličky v rajčatové polévce

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 2 g celého černého sezamu WIBERG
Rajčatový krém
  • 0,2 dl olivového oleje
  • 100 g šalotky
  • 20 g česneku na plátky
  • 1500 g Maggi drcených rajčat
  • 150 g rajčat
  • 20 g bazalkovýh lístků
  • 80 g čerstvě strouhaného parmazánu
  • 15 g soli
  • 5 g mletého barevného pepře
Příprava
  • 1
    Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme černý sezam a za stálého míchání ho opečeme, aby se uvolnilo aroma. Přidáme kuličky a společně opékáme, aby se nám kuličky obalily v sezamu a prohřály se.
  • 2
    V hrnci zahřejeme olej, přidáme na jemně nasekanou šalotku, česnek a na mírném ohni opečeme, aby se nám uvolnilo aroma.
  • 3
    Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, drcená rajčata, promícháme, mírně podlijeme vodou, přidáme lístky bazalky a necháme podusit.
  • 4
    Až se nám objem směsi mírně zredukuje, ponorným mixérem vymixujeme na jemný krém a dochutíme solí a kořením. Nalijeme na připravené kuličky.