Kofta s cizrnou a pikantní rajčatovou omáčkou
Recept na veganskou verzi libanonské speciality - koftu.
Suroviny
- 600 g vodnice
- 2 - 3 lžičky soli
- 50 ml citronové šťávy
- 150 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 25 g čerstvého tymiánu
- 100 ml olivového oleje
- 1 000 ml MAGGI Tomatového základu
- 2 lžičky cukru
- 2-4 lžíce harissy
- 4 lžíce CHEF Tekutého koncentrátu houbového
- Sůl
- 800 g vařené cizrny
- 200 g zelených oliv bez pecek
- Koriandr
- Chléb
Příprava
-
1Vodnici očistěte a nakrájejte na klínky. Smíchejte se solí a citronovou šťávou a nechte je marinovat 30 minut.
-
2Nakrájejte cibuli, česnek a tymián najemno.
-
3Vodnici, cibuli a česnek podusíme cca 5 až 10 minut v hrnci s olejem a tymiánem.
-
4Přidejte MAGGI® Tomatový základ a nechte vařit dalších 10-15 minut.
-
5Přidejte cukr, harissu a CHEF Tekutý koncentrát houbový a nechte vařit asi 30 minut, dokud nedosáhne požadované textury.
-
6Přidejte cizrnu, olivy a GARDEN GOURMET® Veganské kuličky a nechte 10 minut vařit.
-
7Kuličky podávejte v malých miskách s chlebem a koriandrem.
- Místo harissy lze použít všechny různé druhy chilli pasty.
- Nahraďte olivy datlemi nebo jinými druhy sušeného ovoce.