O CrossCafe
CrossCafe je největší ryze česká kavárenská síť původem z Plzně, která dnes provozuje 23 kaváren v 10 českých městech. Svým hostům se vždy snaží nabídnout co nejlepší a nejkvalitnější chuťový zážitek, a proto na podzim 2023 zahájila provoz vlastní pražírny. Ve své plzeňské výrobně CrossCafe peče dorty, koláče a řemeslné pečivo a připravuje polévky a základy pro sendviče a hlavní jídla. Pod všemi recepturami je už od založení sítě v roce 2007 podepsaný šéfkuchař Luboš Martínek, který vychází jak z tradičních českých pokrmů, tak čerpá inspiraci v zahraničí.
Výsledky naší spolupráce
CrossCafe začalo s Nestlé Professional spolupracovat před dvěma lety, kdy jsme společně vyvinuli čokoládový dort s tyčinkami KitKat, který byl jednou z hlavních novinek podzimní produktové kampaně CrossCafe.
V čokoládovém dortu byla použita KitKat kakaová pomazánka, která je dokonalou kombinací vysoce kvalitního kakaa a křupavých kousků oplatek. Dort byl posypán kousky KitKat oplatek částečně máčených v mléčné čokoládě a finálně dozdoben mini tyčinkami KitKat.
Letos jsme na spolupráci navázali a kavárny CrossCafe zařadily na menu hned dva vegetariánské produkty s falafelem z červené řepy z řady GARDEN GOURMET®– wrap a variaci na oblíbené asijské misky CrossBowl.
CrossCafe tak díky spolupráci s Nestlé Professional rozšiřuje svoji nabídku pro zákazníky, kteří dávají přednost lehčím jídlům nebo pokrmům bez masa.
Základ menu kaváren CrossCafe z podstaty tvoří káva a domácí dorty a koláče vlastní výroby, ale nedílnou součástí sortimentu jsou také čerstvé sendviče, vydatné zeleninové polévky a hlavní jídla. Vzhledem k průběžně rostoucímu trendu zdravé výživy a odlehčené stravy zde hosté v obědové nabídce vždy najdou také alespoň jeden vegeteriánský produkt.
Při nejnovější obměně sortimentu se rozhodli zařadit hned dva. Tím prvním je CrossBowl s řepovým falafelem z řady Garden Gourmet od Nestlé Professional, který obsahuje bulgur, hummus, řepové kuličky a směs čerstvé zeleniny. Druhou novinkou je wrap s řepovým falafelem – sladová tortilla naplněná krémovým hummusem, řepovými kuličkami, svěží a křupavou zeleninou a dochucená tahini dressingem, nakládanou cibulkou a koriandrem.
Komentář zákazníka
„Spolupráce s Nestlé Professional probíhá v přátelské a vstřícné atmosféře a vždy na profesionální úrovni. Jsme rádi, že jsme se propojili s tak silnou značkou, jakou Nestlé Professional bezpochyby je, a můžeme našim hostům nabídnout zase o něco širší sortiment, který reflektuje trendy moderní gastronomie,“ říká šéfkuchař a produktový manažer CrossCafe Luboš Martínek.