Středomořský poké bowl s GARDEN GOURMET® Falafelem z červené řepy

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 350 g manga nakrájeného na kostičky
  • 400 g okurky nakrájené na kostičky
  • 100 g červené cibule
  • 200 g ředkve
  • 400 g quinoa mixu
  • 200 g řeckého jogurtu (veganského)
  • 100 g tahini pasty
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 200 g cukru
  • 200 ml bílého octa
  • 750 ml vody
  • Sůl a pepř
  • Chilli vločky
Příprava
  • 1
    Červenou cibuli a ředkev nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V hrnci smícháme cukr s bílým octem a vodou a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou cibuli a ředkev.
  • 3
    Řecký jogurt smícháme s tahini pastou a citrónovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a chilli vločkami.
  • 4
    GARDEN GOURMET® Vegan falafel z červené řepy pečeme v konvektomatu po dobu 6 minut.
  • 5
    Slijeme nakládanou zeleninu a připravíme poké bowl se všemi ingrediencemi.
  • 6
    Hotový poké bowl dochutíme připravenou vinaigrette zálivkou.