Veganské GARDEN GOURMET® „výpečky“ s krémovým špenátem a restovanými bramborovými šiškami

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
  • 1000 g cibule
  • 100 g česneku
  • 1 ml tekutého kouře
  • 500 g listového špenátu
  • 100 ml smetany 30%
  • 200 g bramborových noků
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 200 g brambor
  • Divoké koření
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Společně s divokým kořením, GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami a kapkou tekutého kouře vložíme do gastronádoby. Podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C po dobu 30 minut.
  • 2
    Listy špenátu očistíme a na oleji orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, smetanu a vše společně promixujeme v hladké pyré.
  • 3
    Bramborové noky uvaříme v osolené vodě a poté orestujeme na oleji dozlatova.
  • 4
    Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a poté na julienne nudličky. Smažíme na oleji dozlatova a takto vzniklou „slámou" z brambor ozdobíme hotový pokrm.