Harira polévka s veganskými kuličkami a šafránem
Harira polévka s GARDEN GOURMET® Veganskými kuličkami, šafránem a aromatickým kořením
Tento recept vás naučí, jak připravit marockou harira polévku na veganský způsob. Tato polévka je velmi sytá a podává se proto zvláště během ramadánu. Nabízí se také v mnoha marockých restauracích, protože je to velmi oblíbená polévka.
Suroviny
- 4 ks cibule
- 1 ks řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 1 polévková lžíce kurkumy
- 1 polévková lžíce skořice
- 1 polévková lžíce mletého zázvoru
- 0,5 lžičky mletého muškátového oříšku
- 20 ks šafránových lístků
- 1 l MAGGI Tomatového základu
- 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 400 g žluté čočky
- 600 g vařené cizrny
- Sůl a černý pepř
Obloha
- 50 g koriandru
- 5 ks marockého plochého chleba
- 150 g sladkých datlí
Příprava
-
1Oloupeme a na kostky nakrájíme cibuli, celer a česnek.
-
2Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme koření a šafrán.
-
3Přidáme MAGGI Tomatový základ, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a čočku.
-
4Za stálého míchání vaříme dokud se čočka neuvaří (cca 20 minut).
-
5Přidámee cizrnu, GARDEN GOURMET® Veganské kuličky a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
-
6Podáváme s plochým chlebem, sladkými datlemi a posypeme nahrubo nasekaným koriandrem.