Španělské kuře s paprikovým ragú

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Španělské baskické kuře s paprikovým ragú s rajčaty a šalvějí
Suroviny
  • 200 ml olivového oleje
  • 1500 g kuřecích stehenních steaků/řízků
  • 200 g cibule
  • 50 g česneku
  • 30 g šalvěje
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Kuřecí stehenní steaky okořeníme solí a pepřem, nasekanou šalvějí a orestujeme.
  • 2
    Maso vyjmeme a do pánve přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme a přidáme BUITONI Salsu Peperonata. Krátce prohřejeme.
  • 3
    Orestované kuřecí maso vložíme do gastro nádoby, přilijeme zeleninové ragú a podlijeme troškou vody.
  • 4
    Pečeme doměkka na 170 °C cca 15 minut.

Jako vhodná příloha jsou pečené brambory, těstoviny, zeleninový salát nebo rýže.