Gratinované lilky v rajčatové omáčce

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Gratinované milánské lilky „parmigiana“ v rajčatové omáčce
Suroviny
  • 200 ml olivového oleje
  • 2000 g lilků
  • 200 g parmezánu
  • 100 g listové petržele
  • 50 g česneku
  • 2 svazky jarní cibule
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Papírovou utěrkou osušíme a na pánvi opečeme na olivovém oleji.
  • 2
    Jarní cibuli nasekáme a orestujeme na olivovém oleji společně s česnekem. Přidáme BUITONI Sugo Rustico Di Pomodoro a nasekanou listovou petržel.
  • 3
    Lilky zarolujeme a vkládáme do připravené omáčky do gastro nádoby.
  • 4
    Posypeme parmezánem a gratinujeme v konvektomatu dozlatova.

Jako příloha je vhodné čerstvé bílé pečivo, rýže nebo zeleninový salát.