Pečené arabské zeleninové ragú s vejci
Pečené arabské zeleninové ragú s vejci
Suroviny
- 200 ml THOMY Combiflex oleje
- 500 g vařené cizrny
- 500 g vařené černé čočky
- 500 g kapusty
- 750 g brambor
- 20 ks vajec
- 20 g česneku
- 10 g římského kmínu
- 10 g papriky uzené
- 100 g koriandru
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky a zblanšírujeme v osolené vodě.
-
2Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
-
3V pánvi orestujeme na oleji nasekaný česnek, přidáme cizrnu, čočku, uvařené brambory a kapustu a společně orestujeme. Dochutíme kořením a koriandrem.
-
4Do směsi přidáme BUITONI Salsu Peperonatu a krátce prohřejeme. Vložíme do gastro nádoby, zarovnáme, vytvoříme naběračkou důlky a do důlků vyklepneme vajíčka.
-
5Pečeme na 170 °C cca 10 minut a servírujeme.
Jako vhodná příloha jsou čerstvý chléb, bagetka, zeleninový salát nebo rýže.