Pečené arabské zeleninové ragú s vejci 

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Pečené arabské zeleninové ragú s vejci 
Suroviny
  • 200 ml THOMY Combiflex oleje
  • 500 g vařené cizrny
  • 500 g vařené černé čočky
  • 500 g kapusty
  • 750 g brambor
  • 20 ks vajec
  • 20 g česneku
  • 10 g římského kmínu
  • 10 g papriky uzené
  • 100 g koriandru
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky a zblanšírujeme v osolené vodě. 
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. 
  • 3
    V pánvi orestujeme na oleji nasekaný česnek, přidáme cizrnu, čočku, uvařené brambory a kapustu a společně orestujeme. Dochutíme kořením a koriandrem.
  • 4
    Do směsi přidáme BUITONI Salsu Peperonatu a krátce prohřejeme. Vložíme do gastro nádoby, zarovnáme, vytvoříme naběračkou důlky a do důlků vyklepneme vajíčka. 
  • 5
    Pečeme na 170 °C cca 10 minut a servírujeme. 

Jako vhodná příloha jsou čerstvý chléb, bagetka, zeleninový salát nebo rýže.