Milánská hovězí kližka s rajčaty
Milánská dušená hovězí kližka s rajčaty
Suroviny
- 200 ml THOMY Combiflex oleje
- 1500 g hovězí kližky
- 500 g kořenové zeleniny
- 300 g cibule
- 50 g česneku
- 300 ml červeného vína
- 50 g rozmarýnu, tymiánu
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Hovězí kližku nakrájíme na větší kusy, okořeníme a na oleji prudce orestujeme.
-
2Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a společně restujeme. Přidáme nasekané bylinky.
-
3Do základu vložíme BUITONI Rajčatový protlak a zarestujeme společně se zeleninou.
-
4Vložíme orestované maso a zalijeme červeným vínem. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.
-
5Dochutíme solí a pepřem.
Jako vhodná příloha je rýže, těstoviny, pečené brambory nebo čerstvý chléb.