Gratinované kuřecí enchiladas tortilly 

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Gratinované kuřecí enchiladas tortilly 
Suroviny
  • 100 ml THOMY Combiflex oleje
  • 1000 g kuřecího stehenního masa 
  • 200 g cibule 
  • 300 g rýže 
  • 50 g koriandru 
  • 30 g mexického koření 
  • 10 ks pšeničných tortill 
  • 500 g cheddar sýra 
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Kuřecí stehenní maso nameleme na hrubší průměr „šajby“. 
  • 2
    Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme na oleji. Poté přidáme namleté maso a orestujeme. 
  • 3
    Rýži uvaříme al dente. 
  • 4
    Kuřecí směs dochutíme nasekaným koriandrem, mexickým kořením a solí. 
  • 5
    Do směsi vložíme uvařenou rýži a společně s polovinou množství BUITONI Suga Fino Di Pomodoro krátce povaříme. 
  • 6
    Tortilly naplníme směsí, zabalíme a vložíme do gastro nádoby. 
  • 7
    Naplněné tortilly zalijeme zbytkem BUITONI Suga Fino Di Pomodoro a posypeme cheddarem. 
  • 8
    Pečeme při teplotě 170 °C po dobu 20 minut.