Neapolská pizza s ančovičkami
Neapolská pizza s ančovičkami a bylinkami
Suroviny
- 1000 g mouky
- 860 ml vody
- 3 g droždí
- 50 g soli
- 20 ml olivového oleje
- 6 g cukru krupice
- 200 g oliv
- 300 g ančoviček
- 500 g mozzarelly
- 100 g rukoly
- 100 g parmezánu
- bazalka
Příprava
-
1Do vlažné vody rozmícháme droždí, přidáme cukr a mouku. Vložíme do hnětače a 30 minut vypracováváme elastické těsto. Poté přidáme olej, sůl a znovu prohněteme.
-
2Těsto rozdělíme na 200 g kousky a vyválíme bochánky. Necháme kynout 120 minut.
-
3Těsto vyválíme, přidáme BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro, ančovičky, olivy a bazalku. Na závěr přidáme mozzarellu a dáme péct do vyhřáté pece nebo konvektomatu na 250 °C.
-
4Po upečení můžeme posypat rukolou a parmezánem.