Neapolská pizza s ančovičkami

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10
Neapolská pizza s ančovičkami a bylinkami
Suroviny
  • 1000 g mouky
  • 860 ml vody
  • 3 g droždí
  • 50 g soli
  • 20 ml olivového oleje
  • 6 g cukru krupice
  • 200 g oliv
  • 300 g ančoviček
  • 500 g mozzarelly
  • 100 g rukoly
  • 100 g parmezánu
  • bazalka
Příprava
  • 1
    Do vlažné vody rozmícháme droždí, přidáme cukr a mouku. Vložíme do hnětače a 30 minut vypracováváme elastické těsto. Poté přidáme olej, sůl a znovu prohněteme.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 200 g kousky a vyválíme bochánky. Necháme kynout 120 minut.
  • 3
    Těsto vyválíme, přidáme BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro, ančovičky, olivy a bazalku. Na závěr přidáme mozzarellu a dáme péct do vyhřáté pece nebo konvektomatu na 250 °C.
  • 4
    Po upečení můžeme posypat rukolou a parmezánem.