Brasírovaná krkovička v tomatové omáčce
Brasírovaná vepřová krkovička se špenátem v tomatové omáčce
Suroviny
- 200 ml THOMY Combiflex oleje
- 1500 g vepřové krkovice
- 200 g slaniny
- 300 g cibule
- 50 g česneku
- 300 ml bílého vína
- 100 g baby listového špenátu
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, okořeníme a na oleji prudce orestujeme.
-
2Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, slaninu a česnek a společně restujeme. Přidáme BUITONI Rajčatový protlak a zarestujeme společně se slaninou a cibulí.
-
3Vložíme orestované maso a zalijeme bílým vínem. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
-
4Na závěr přidáme omytý špenát a dochutíme solí, pepřem.
Jako příloha jsou vhodné pečené brambory, zeleninový salát nebo rýže.