Hovězí pečeně v rajské omáčce

  • Brand
  • Čas na přípravu
    180 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Hovězí pečeně v rajské omáčce se skořicí a kořenovou zeleninou.
Suroviny
  • 200 ml THOMY Combiflex oleje
  • 1200 g hovězí loupané plece
  • 500 kořenové zeleniny
  • 250 g cibule
  • 400 g cukru krupice
  • 3 tyčinky celé škořice
  • nové koření, bobkový list
  • 2 ks citrónu
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Hovězí maso očistíme, okořeníme solí a pepřem a na oleji opečeme.
  • 2
    Do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme do zlatohněda.
  • 3
    Přidáme BUITONI Rajčatový protlak a cukr, necháme zkaramelizovat. Vložíme koření, maso a podlijeme vývarem, který si předem připravíme.
  • 4
    Vše společně vaříme do změknutí masa.
  • 5
    Maso a koření vyjmeme, vše důkladně promixujeme a dochutíme dle potřeby solí, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
  • 6
    Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso.

Jako vhodná příloha jsou těstoviny a různé druhy knedlíků.