Hovězí pečeně v rajské omáčce
Hovězí pečeně v rajské omáčce se skořicí a kořenovou zeleninou.
Suroviny
- 200 ml THOMY Combiflex oleje
- 1200 g hovězí loupané plece
- 500 kořenové zeleniny
- 250 g cibule
- 400 g cukru krupice
- 3 tyčinky celé škořice
- nové koření, bobkový list
- 2 ks citrónu
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Hovězí maso očistíme, okořeníme solí a pepřem a na oleji opečeme.
-
2Do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme do zlatohněda.
-
3Přidáme BUITONI Rajčatový protlak a cukr, necháme zkaramelizovat. Vložíme koření, maso a podlijeme vývarem, který si předem připravíme.
-
4Vše společně vaříme do změknutí masa.
-
5Maso a koření vyjmeme, vše důkladně promixujeme a dochutíme dle potřeby solí, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
-
6Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso.
Jako vhodná příloha jsou těstoviny a různé druhy knedlíků.