BBQ kuřecí stehýnka a avokádový dip

  • Brand
  • Čas na přípravu
    75 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

BBQ kuřecí stehýnka, dip z avokáda, modrého sýru a ořechů, chilli a manga

Oblíbené kuřecí stehýnka potěší zákazníky s výběrem dipů v nabídce.

Suroviny
BBQ kuřecí stehýnka (křidélka):
  • 2000 g kuřecích stehýnek nebo křidélek
  • 300 ml lesního medu
  • 100 ml THOMY Kečupu
  • 100 ml THOMY Americké hořčice
  • 10 g sezamu
  • 300 ml sojové omáčky
  • 200 ml THOMY Combiflexu
Dip z avokáda:
  • 1 ks avokáda
  • 250 g THOMY Majonézy
  • 2 ks limetek
  • 10 g česneku
  • Sůl a pepř
Dip z modrého sýru a ořechů:
  • 250 g modrého sýru
  • 250 g THOMY Maojnézy
  • 50 g vlašských ořechů
  • 20 g pažitky
Dip z chilli a manga:
  • 50 g chilli papriček
  • 1 ks manga
  • 250 g THOMY Majonézy
  • 100 g THOMY Kečupu
Příprava
  • 1
    Stehýnka (křidélka) očistíme.
  • 2
    Připravíme marinádu z medu, kečupu, hořčice, sojové omáčky, oleje a sezamu.
  • 3
    Marinujeme 24 hodin.
  • 4
    Vložíme do GN s pečícím papírem a pečeme na 160° Celsia po dobu 45 minut do zlatohněda.
  • 5
    Avokádo očistíme, vyjmeme dužinu a rozmačkáme společně s česnekem a limetovou šťávou.
  • 6
    Spojíme s majonézou a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  • 7
    Sýr promixujeme s majonézou, přidáme nasekané ořechy a pažitku.
  • 8
    Mango si očistíme, vyjmeme dužinu a nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekané chilli papričky.
  • 9
    Spojíme s majonézou a kečupem a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.