BBQ kuřecí stehýnka a avokádový dip
BBQ kuřecí stehýnka, dip z avokáda, modrého sýru a ořechů, chilli a manga
Oblíbené kuřecí stehýnka potěší zákazníky s výběrem dipů v nabídce.
Suroviny
BBQ kuřecí stehýnka (křidélka):
- 2000 g kuřecích stehýnek nebo křidélek
- 300 ml lesního medu
- 100 ml THOMY Kečupu
- 100 ml THOMY Americké hořčice
- 10 g sezamu
- 300 ml sojové omáčky
- 200 ml THOMY Combiflexu
Dip z avokáda:
- 1 ks avokáda
- 250 g THOMY Majonézy
- 2 ks limetek
- 10 g česneku
- Sůl a pepř
Dip z modrého sýru a ořechů:
- 250 g modrého sýru
- 250 g THOMY Maojnézy
- 50 g vlašských ořechů
- 20 g pažitky
Dip z chilli a manga:
- 50 g chilli papriček
- 1 ks manga
- 250 g THOMY Majonézy
- 100 g THOMY Kečupu
Příprava
-
1Stehýnka (křidélka) očistíme.
-
2Připravíme marinádu z medu, kečupu, hořčice, sojové omáčky, oleje a sezamu.
-
3Marinujeme 24 hodin.
-
4Vložíme do GN s pečícím papírem a pečeme na 160° Celsia po dobu 45 minut do zlatohněda.
-
5Avokádo očistíme, vyjmeme dužinu a rozmačkáme společně s česnekem a limetovou šťávou.
-
6Spojíme s majonézou a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
-
7Sýr promixujeme s majonézou, přidáme nasekané ořechy a pažitku.
-
8Mango si očistíme, vyjmeme dužinu a nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekané chilli papričky.
-
9Spojíme s majonézou a kečupem a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.