Kančí ragů na kořenové zelenině a rozmarýnu
Kančí ragů na kořenové zelenině s rozmarýnovou omáčkou
Chuť kančí kýty vynikne nejlépe na kořenové zelenině, bílém víně a rozmarýnu.
Suroviny
- Kančí kýta 1500 g
- Mrkev 300 g
- Celer 300 g
- THOMY Combiflex 100 ml
- Bílé víno 500 ml
- Petržel 300 g
- CHEF Demi glacée 60 g
- Rozmarýn 20 g
- Smetana 1000 ml
- CHEF Tekutý koncentrát hovězí 30 ml
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Kančí kýtu nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme a dochutíme nasekaným rozmarýnem.
-
2Kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na THOMY Combiflexu dozlatova, přidáme kančí maso a společně orestujeme.
-
3Zalijeme bílým vínem a předem připraveným CHEF Demi glacée, společně dusíme doměkka.
-
4Kančí maso vyjmeme z omáčky, promixujeme, zjemníme smetanou a chuť a barvu doladíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím. Vložíme maso a prohřejeme.
Tip šéfkuchaře: Kančí na víně a kořenové zelenině můžeme podávat s bramborovými škubánky nebo zeleninovým pyré