Galantina z kuřecích stehen

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Galantina z kuřecích stehen, salát z mladých brambor, uzený hořčicový vinaigrette

Výborná kuřecí roláda připravená v páře s netradičním bramborovým salátem potěší i ty nejnáročnější zákazníky. 

Suroviny
  • 1500 g kuřecích stehen
  • 120 g másla
  • 4 ks vejce
  • 150 g listového špenátu
  • 10 g rozmarýnu
  • 10 g tymiánu
  • 2000 g mladých brambor se slupkou
  • 2 svazky jarní cibule
  • 200 ml olivového oleje
  • 50 g listové petržele
  • 100 g THOMY Americké hořčice
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Kuřecí stehna si očistíme vykostíme a okořeníme. Rozklepeme na plát, na potravinové folii.
  • 2
    Připravíme si vaječnou nádivku s listovým špenátem, kterou zabalíme do kuřecích stehen a pevně zamotáme.
  • 3
    Vaříme na páře cca 60 minut.
  • 4
    Uvařené rolády si rozbalíme a opečeme na oleji.
  • 5
    Brambory si upečeme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka.
  • 6
    Z hořčice, oleje a uzeného vývaru promixujeme dresing, který přidáme k bramborám a promícháme. Na závěr do brambor přidáme nasekanou listovou petržel.