Galantina z kuřecích stehen
Galantina z kuřecích stehen, salát z mladých brambor, uzený hořčicový vinaigrette
Výborná kuřecí roláda připravená v páře s netradičním bramborovým salátem potěší i ty nejnáročnější zákazníky.
Suroviny
- 1500 g kuřecích stehen
- 120 g másla
- 4 ks vejce
- 150 g listového špenátu
- 10 g rozmarýnu
- 10 g tymiánu
- 2000 g mladých brambor se slupkou
- 2 svazky jarní cibule
- 200 ml olivového oleje
- 50 g listové petržele
- 100 g THOMY Americké hořčice
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Kuřecí stehna si očistíme vykostíme a okořeníme. Rozklepeme na plát, na potravinové folii.
-
2Připravíme si vaječnou nádivku s listovým špenátem, kterou zabalíme do kuřecích stehen a pevně zamotáme.
-
3Vaříme na páře cca 60 minut.
-
4Uvařené rolády si rozbalíme a opečeme na oleji.
-
5Brambory si upečeme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka.
-
6Z hořčice, oleje a uzeného vývaru promixujeme dresing, který přidáme k bramborám a promícháme. Na závěr do brambor přidáme nasekanou listovou petržel.