Jarní velouté, uzená zeleninová terina

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Jarní velouté, uzená zeleninová terina, olej z petržele

Netradiční sezónní recept na drůbeží polévku, který si zamilujete. Vyzkoušejte kombinaci vývaru s olejem z petržele.

Suroviny
  • 1500 g skeletu z kuřete
  • 150 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 10 g muškátového květu
  • 10 g divokého koření
  • 250 g mrkve
  • 250 g celeru
  • 250 g petržele
  • 5 ks vajec
  • 500 ml smetany 30%
  • 200 g petrželové nati
  • 200 ml řepkového oleje
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme.
  • 2
    Uvaříme do měkka.
  • 3
    Zeleninu si vložíme do ráfků, zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany a MAGGI ze zahrádky Slepičího vývaru.
  • 4
    Pečeme na 130° Celsia přibližně 45 minut.
  • 5
    Ze skeletů z kuřete si společně s ořezy z kořenové zeleniny a koření připravíme vývar.
  • 6
    Připravíme si z másla a mouky jíšku, zalijeme vývarem a provaříme.
  • 7
    Dochutíme muškátovým květem a zjemníme smetanou.
  • 8
    Podáváme s terinou a nasekanou listovou petrželí.