Jarní velouté, uzená zeleninová terina
Jarní velouté, uzená zeleninová terina, olej z petržele
Netradiční sezónní recept na drůbeží polévku, který si zamilujete. Vyzkoušejte kombinaci vývaru s olejem z petržele.
Suroviny
- 1500 g skeletu z kuřete
- 150 g másla
- 200 g hladké mouky
- 10 g muškátového květu
- 10 g divokého koření
- 250 g mrkve
- 250 g celeru
- 250 g petržele
- 5 ks vajec
- 500 ml smetany 30%
- 200 g petrželové nati
- 200 ml řepkového oleje
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme.
-
2Uvaříme do měkka.
-
3Zeleninu si vložíme do ráfků, zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany a MAGGI ze zahrádky Slepičího vývaru.
-
4Pečeme na 130° Celsia přibližně 45 minut.
-
5Ze skeletů z kuřete si společně s ořezy z kořenové zeleniny a koření připravíme vývar.
-
6Připravíme si z másla a mouky jíšku, zalijeme vývarem a provaříme.
-
7Dochutíme muškátovým květem a zjemníme smetanou.
-
8Podáváme s terinou a nasekanou listovou petrželí.