Zaatar GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger s grilovaným pepřem a tahini
Zaatar Garden Gourmet® Sensational™ Burger s grilovaným pepřem, křupavým hořkým salátem a omáčkou tahini
Nevíte, co přesně si představit pod názvem tohoto receptu? Zaatar je libanonská směs koření a jeho obsah se v Libanonu liší rodiny k rodině a od regionu k regionu. Základem je vždy tymiánu. Náš zelený zaatar je vyroben z tymiánu, praženého sezamu, kmínu a soli.
Zaatar lze použít k okořenění masa, ryb a zeleniny, ale také například jako posyp na salát, nebo na snídaňová vejce. Říká se, že zaatar pomáhá udržovat fyzické a duševní zdraví. Tak jen směle do vaření!
Suroviny
- 500 g míchaného hořkého salátu (endive, radicchio, rukola)
- 50 g petrželové nati
- 500 g grilované červené papriky
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
- Černý pepř
- 4-5 lžic CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 10 ks burgerových housek
Zaatar
- 100 g sezamu
- 100 g tymiánu
- 10 g mletého kmínu
- 5 až 10 g soli
Základní tahini omáčka
- 2 stroužky česneku
- 500 ml tahini
- 250 ml citronové šťávy
- 250 ml vody
- 1 lžička soli
Příprava
-
1Umyjte salát. Nasekejte petržel.
-
2Papriky nakrájejte na kousky 3x3 cm a smíchejte je se salátem a petrželkou do salátu.
-
3Sezam restujte na suché pánvi do zlatava.
-
4Čerstvý tymián nasekejte velmi jemně a smíchejte se sezamem, kmínem a solí.
-
5Nastrouhejte česnek na jemné straně struhadla a promíchejte s tahini, citronovou šťávou, vodou a dochuťte solí.
-
6Burger housky osmahněte na rozpálené pánvi na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Posypte černým pepřem a potřete CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým.
-
7Sundejte burgerové housky z pánve a posypte je spoustou Zaataru.
-
8GARDEN GOURMET® Sensational™ Burgery osmahněte na rozpálené pánvi na oleji po dobu 4 až 5 minut z každé strany.
-
9Hamburgery Zaatar podávejte se salátem a omáčkou tahini.
- Zkuste zaatar ozvláštnit různými bylinkami a kořením, jako je uzená paprika, citronový tymián a mletý koriandr.
- Burger housky nahraďte plochým chlebem.