Kachní stehno, zelná omáčka a bramborová roláda

  • Brand
  • Čas na přípravu
    180 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Konfitované kachní stehno, omáčka z červeného zelí, bramborová roláda s kadeřávkem

Oblíbené konfitované kachní stehno servírované s bramborovou roládou, kterou jsme zpestřili přidáním kadeřávku.

Suroviny
  • 1800 g kachních stehen
  • 3000 g kachního sádla
  • 2000 g červeného zelí
  • 300 g cukru
  • 100 ml octa
  • 100 g másla
  • 1000 g MAGGI Bramborového těsta
  • 300 g kadeřávku
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Kmín
  • 50 g rozmarýnu
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Kachní stehna okořeníme kmínem, solí a rozmarýnem, ponoříme do rozehřátého sádla a při teplotě 90° C pomalu konfitujeme 8 hodin.
  • 2
    Červené zelí nakrájíme a v mixéru odšťavníme. Šťávu zahřejeme, dochutíme cukrem, octem a CHEF Tekutým koncentrátem kuřecím a krátce zredukujeme. Lehce zahustíme studeným máslem.
  • 3
    Kadeřávek zblanšírujeme.
  • 4
    Připravíme MAGGI Bramborové těsto podle návodu, poté jej vyválíme na plát, vložíme kadeřávek a zarolujeme.
  • 5
    Vaříme na páře cca 20 minut.
  • 6
    Rolády před servírováním orestujeme dozlatova na THOMY Combiflexu.
  • 7
    Kachní stehna v salamanderu dopečeme dozlatova.
  • 8
    Kachní stehna servírujeme spolu s omáčkou z červeného zelí a bramborovou roládou.

Tip: Pro lepší prezentaci si vyjmeme z kachních stehen spodní kost. Před konfitováním stehna zabalíme do folie a maso bude lépe držet tvar.