Pečený květák s espumou z roqueforu

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Chutná varianta květákového pokrmu - pečený květák s espumou z roqueforu a olej z medvědího česneku
Suroviny
  • 2000 g květáku
  • 10 g tymiánu
  • 500 ml slunečnicového oleje
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 g roquefortu
  • 700 ml smetany 30%
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme v osolené vodě.
  • 2
    Květák společně s tymiánem orestujeme na máslovém oleji.
  • 3
    Smetanu zahřejeme a rozpustíme roquefort, přecedíme a vložíme do šlehačkové láhve.
  • 4
    Olej si zahřejeme na 65° C, vložíme nasekaný medvědí česnek, promixujeme a přecedíme přes jemné sítko.
  • 5
    Růžičky květáku si nakrájíme na slabé plátky a pistolí opálíme.