Křupavý veganský řízek se sladkými hranolky a cizrnovými tzatziki

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Křupavý GARDEN GOURMET® Veganský řízek se sladkými bramborovými hranolky a cizrnovými tzatziki

Výtečný recept s křupavým GARDEN GOURMET® Veganským řízkem, který vám nesmí uniknout. 

Suroviny
  • 1,5 kg sladkých brambor
  • 300 g rýžové mouky
  • sůl
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje
  • 2-3 lžíce drceného černého pepře
Tzatziki:
  • 2 okurky
  • 2 ks červené cibule
  • 400 g cizrny
  • 50 g kopru
  • 20 g máty
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronóvé šťávy
  • 1 citron
  • 6 dl veganského jogurtu
  • sůl a černý pepř
Příprava
  • 1
    Nakrájejte okurky podélně. Odstraňte semínka lžičkou a okurky nakrájejte na tenké plátky.
  • 2
    Nakrájejte červenou cibuli, kopr a mátu velmi jemně. Nastrouhejte česnek na jemné straně struhadla.
  • 3
    Nastrouhejte citronovou kůru na jemné straně struhadla a vytlačte z ní šťávu. Strouhaný citron a citronovou šťávu smíchejte s jogurtem. Přidejte zbytek ingrediencí. Dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Oloupejte a očistěte brambory. Nakrájejte je podélně na 1,5 cm silné plátky a poté je nakrájejte na 5 cm proužky.
  • 5
    Sladké brambory vložte do rýžové mouky, obalte a oklepejte a nechte je na pekáči.
  • 6
    Bramborové hranolky smažte na oleji, dokud nezměknou.
  • 7
    Hranolky necháme na plechu na pečení. Poté je znovu smažte v dávkách na stejném oleji po dobu 3 minut; podruhé, aby byly brambory křupavé a zkaramelizované. Posypeme solí.
  • 8
    Osmažte GARDEN GOURMET® Veganské řízky na oleji po dobu 2 minut na každé straně. Posypeme drceným černým pepřem a solí.
  • 9
    Podávejte veganské řízky s tzatziki a křupavými bramborovými lupínky.