Veganské poke bowl s avokádem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Poke bowl s GARDEN GOURMET® Veganskými kousky, avokádem, fazolemi edamame, černou rýží, jablky, mrkví a omáčkou z fermentovaného pepře

Poke bowl patří poslední dobou mezi velmi oblíbené pokrmy. Pochází z Havaje, kde se místní inspirovali japonskou kuchyní. Poke bowl může být sestaven dle vašeho přání a jeho základem je vždy rýže. Tento recept je s GARDEN GOURMET® Veganskými kousky.

Suroviny
  • 500 g černé sushi rýže
  • 1 l vody
  • 500 g mrkve
  • 3 ks avokáda
  • 3 ks zelených jablek
  • 50 ml citronové šťávy
  • 60-80 g fermentovaného pepře
  • 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 g Little gem salátu
  • 500 g fazolí edamame
  • Sůl a černý pepř
Příprava
  • 1
    Nejdříve opláchněte rýži pod studenou tekoucí vodou a následně vařte rýži v osolené vodě v těžké pánvi asi 35 minut nebo dokud není měkká a většina vody byla absorbována. Poté ji odstavte z ohně a nechejte přikryté stát cca 10 minut.
  • 2
    Oloupejte a nakrájejte mrkev na julienne nudličky.
  • 3
    Avokáda a jablka očistěte a nakrájejte na malé klínky. Pokapejte citronovou šťávou a okořeňte solí a černým pepřem.
  • 4
    Smíchejte fermentovaný pepř, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a vodu ve velké misce a rozmixujte.
  • 5
    Orestujte GARDEN GOURMET® Veganské kousky na rozpáleném oleji na velké pánvi po dobu 3-4 minut.
  • 6
    Naservírujte 10 misek a sestavte Poke se všemi ingrediencemi výše.
  • Můžete použít všechny druhy rýže, obilovin a jader, jednoduše použijte to, co je k dispozici.
  • K ochucení jídla podávejte po stranách omáčku, jako je goma, ponzu, tahini nebo salsa.