Veganské poke bowl s avokádem
Poke bowl s GARDEN GOURMET® Veganskými kousky, avokádem, fazolemi edamame, černou rýží, jablky, mrkví a omáčkou z fermentovaného pepře
Poke bowl patří poslední dobou mezi velmi oblíbené pokrmy. Pochází z Havaje, kde se místní inspirovali japonskou kuchyní. Poke bowl může být sestaven dle vašeho přání a jeho základem je vždy rýže. Tento recept je s GARDEN GOURMET® Veganskými kousky.
Suroviny
- 500 g černé sushi rýže
- 1 l vody
- 500 g mrkve
- 3 ks avokáda
- 3 ks zelených jablek
- 50 ml citronové šťávy
- 60-80 g fermentovaného pepře
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 g Little gem salátu
- 500 g fazolí edamame
- Sůl a černý pepř
Příprava
-
1Nejdříve opláchněte rýži pod studenou tekoucí vodou a následně vařte rýži v osolené vodě v těžké pánvi asi 35 minut nebo dokud není měkká a většina vody byla absorbována. Poté ji odstavte z ohně a nechejte přikryté stát cca 10 minut.
-
2Oloupejte a nakrájejte mrkev na julienne nudličky.
-
3Avokáda a jablka očistěte a nakrájejte na malé klínky. Pokapejte citronovou šťávou a okořeňte solí a černým pepřem.
-
4Smíchejte fermentovaný pepř, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a vodu ve velké misce a rozmixujte.
-
5Orestujte GARDEN GOURMET® Veganské kousky na rozpáleném oleji na velké pánvi po dobu 3-4 minut.
-
6Naservírujte 10 misek a sestavte Poke se všemi ingrediencemi výše.
- Můžete použít všechny druhy rýže, obilovin a jader, jednoduše použijte to, co je k dispozici.
- K ochucení jídla podávejte po stranách omáčku, jako je goma, ponzu, tahini nebo salsa.