Tandoori smažený GARDEN GOURMET® Veganský řízek
Tandoori smažený GARDEN GOURMET® Veganský řízek s kokosovým relishem podávaný s jogurtem, okurkou a mátou
Recept s chutí Indie, který vnese do vašeho podniku orientální nádech. Tandoori Garam masala je směs koření, která dává pokrmu její specifickou chuť a dobrou vůni. Garam znamená silný a teplý, zatímco masala odkazuje na koření. To znamená, že Garam masala je směs koření, která dodává tělu teplo.
Suroviny
- 2 ks červené cibule
- 2 ks okurky
- 20 g máty
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 g kafírových nebo limetkových listů
- Sůl
- Tandoori koření
Kokosový relish:
- 2 ks kokosových ořechů
- 2 ks chilli papriček
- 100 g zázvoru
- 2 ks jemně nasekaných stroužků česneku
- 300 ml veganského jogurtu
- 1 polévková lžíce hořčičných semen
- 50 g čerstvého koriandru
- Sůl
Příprava
-
1Oloupejte červenou cibuli, rozkrojte ji na poloviny a nakrájejte najemno. Vložte cibuli do ledové vody a poté nechte okapat na cedníku.
-
2Okurky oloupejte, nakrájejte na kousky 1,5 cm, přidejte odkapanou červenou cibuli a lístky máty.
-
3Smažte kafírové nebo limetkové listy na rozpáleném oleji. Nechte je na papírové utěrce a posypte trochou soli.
-
4Použijte stejný olej na smažení GARDEN GOURMET® Veganských řízků a smažte je po dobu 2 minut z každé strany. Poté posypte směsí koření tandoori.
-
5Vytvořte v kokosech malou díru a pečte je v troubě při 180 °C po dobu cca 30 minut. Poté je nechte vystydnout, vyjměte dužinu a nahrubo ji nasekejte.
-
6Chilli papričky očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte najemno. Nastrouhejte zázvor.
-
7Kokosovou dužinu smíchejte s chilli, zázvorem, česnekem, jogurtem a limetkovou šťávou v hustou hmotu.
-
8Hořčičná semínka opečte na suché rozpálené pánvi.
-
9Smíchejte kokosový relish s jemně nasekaným koriandrem. Dochuťte solí a limetkovou šťávou.
Místo listů lze použít i jiné smažené bylinky; bazalka, kafírové limetkové listy a shiso listy