Prso z jarního kuřete sous vide, petrželkové risotto, konfitované stehýnko v bylinkách, omáčka z portského

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Dodejte klasickému italskému risottu dávku bílkovin v podobě kuřete a chuť i barvu díky netradiční omáčce z portského vína. 

Suroviny
Prso z jarního kuřete:
  • Prsa z jarního kuřete 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymián 10 g
  • Sůl a pepř
Petrželkové risotto:
  • Kroupy 500 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Bílé víno 500 ml
  • Šalotka 200 g
  • Parmezán 100 g
  • Máslo 150 g
  • Petržel listová 100 g
  • Sůl a pepř
Konfitované stehýnko:
  • Stehna z jarního kuřete 1200 g
  • Thomy Combiflex 1000 ml
  • Rozmarýn, bobkový list 10 g
  • Sůl a pepř
Omáčka z portského:
  • Portské víno 200 ml
  • CHEF demi glacée 80 g
  • Máslo 100 g
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Prso z kuřete:
  • 2
    Kuřecí prsa si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
  • 3
    Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55 stupňů Celsia 1 hodinu.
  • 4
    Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 5
    Petrželkové risotto:
  • 6
    Kroupy si uvaříme do měkka.
  • 7
    Na oleji si orestujeme nakrájenou šalotku na jemno, zastříkneme býlím vínem a pomalu zredukujeme.
  • 8
    Přidáme kroupy, nastrouhaný parmezán, máslo a na jemno nasekanou petržel.
  • 9
    Vše společně krátce provaříme.
  • 10
    Konfitované stehýnko:
  • 11
    Stehýnko si vykostíme, nasolíme a společně s bylinkami vložíme do horkého oleje.
  • 12
    Konfitujeme při 80 stupních cca 5 hodin.
  • 13
    Stehýnka vyjmeme a před servisem glazírujeme v portské omáčce.
  • 14
    Omáčka z portského:
  • 15
    Připravíme si dle návodu demi glacée.
  • 16
    V hrnci zredukujeme portské víno, přidáme máslo a demi glacée.
  • 17
    Vše společně krátce povaříme.