Francouzské ratatouille s bylinkami
Francouzské zeleninové ratatouille s bylinkami
Suroviny
- 100 ml olivového oleje
- 500 g cibule
- 500 g cukety
- 500 g lilku
- 500 g paprik mix barev
- 100 g česneku
- 50 g rozmarýnu, tymiánu, bazalky
- 200 ml bílého vína
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky.
-
2Na oleji orestujeme nasekaný česnek a připravenou zeleninu.
-
3Po orestování zastříkneme bílým vínem, přidáme nasekané bylinky a BUITONI Salsu di Pomodoro.
-
4Krátce společně prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Jako příloha se hodí čerstvé bílé pečivo nebo pečené brambory. Můžeme použít také
jako přílohu ke grilovaným masům, rybám či sýrům.