Kuřecí prso, tymiánové glacée a ragú z červené quinoi
Kuřecí prso s kůží, tymiánové glacée, ragú z červené quinoi, jarní zelenina na másle
Šťavnaté kuřecí prso je stálicí každé nabídky, ale tato variace se zapíše do paměti každého, kdo ji jednou ochutná. Křupavá kůrčička, křehké maso a voňavé tymiánové glacée je neodolatelná kombinace, kterou doplní ragú z červené quinoi a zelenina na másle. Zkrátka chuť, vůně i vzhled, který zaujme!
Suroviny
Kuřecí prso
- 1700 g kuřecích prsou supreme
- 100 ml THOMY Combliflexu
- 10 g tymiánu
- Sůl a pepř
Tymiánové glacée
- 10 g tymiánu
- 20 g másla
Ragú z quinoi
- 500 g quinoi
- 500 ml smetany
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 100 g šalotky
- 200 ml bílého vína
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Zelenina
- 300 g fenyklu
- 300 g mini karotek
- 300 g hrášků v lusku
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Příprava
-
1Kuřecí prsa očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
-
2Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 65° Celsia jednu hodinu.
-
3Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Připravíme si dle návodu šťávu.
-
5Na másle si krátce orestujeme tymián, zalijeme šťávou a krátce provaříme.
-
6Quinou uvaříme do měkka.
-
7Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, zastříkneme bílým vínem a zredukujeme.
-
8Přidáme quinou, zeleninový fond a zjemníme smetanou.
-
9Zeleninu očistíme, nakrájíme a na oleji krátce orestujeme, přidáme zeleninový fond a vodu. Krátce povaříme, abychom neztratili svěží barvu zeleniny.