Kachní stehno, zelná omáčka a bramborová roláda
Konfitované kachní stehno, omáčka z červeného zelí, bramborová roláda s kadeřávkem
Oblíbené konfitované kachní stehno servírované s bramborovou roládou, kterou jsme zpestřili přidáním kadeřávku.
Suroviny
- 1800 g kachních stehen
- 3000 g kachního sádla
- 2000 g červeného zelí
- 300 g cukru
- 100 ml octa
- 100 g másla
- 1000 g MAGGI Bramborového těsta
- 300 g kadeřávku
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Kmín
- 50 g rozmarýnu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Kachní stehna okořeníme kmínem, solí a rozmarýnem, ponoříme do rozehřátého sádla a při teplotě 90° C pomalu konfitujeme 8 hodin.
-
2Červené zelí nakrájíme a v mixéru odšťavníme. Šťávu zahřejeme, dochutíme cukrem, octem a CHEF Tekutým koncentrátem kuřecím a krátce zredukujeme. Lehce zahustíme studeným máslem.
-
3Kadeřávek zblanšírujeme.
-
4Připravíme MAGGI Bramborové těsto podle návodu, poté jej vyválíme na plát, vložíme kadeřávek a zarolujeme.
-
5Vaříme na páře cca 20 minut.
-
6Rolády před servírováním orestujeme dozlatova na THOMY Combiflexu.
-
7Kachní stehna v salamanderu dopečeme dozlatova.
-
8Kachní stehna servírujeme spolu s omáčkou z červeného zelí a bramborovou roládou.
Tip: Pro lepší prezentaci si vyjmeme z kachních stehen spodní kost. Před konfitováním stehna zabalíme do folie a maso bude lépe držet tvar.