Krém z kysaného zelí se slaninou a špekové křížaly

  • Brand
  • Čas na přípravu
    70 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Recept pro pravé znalce chutí.
Suroviny
  • 1000 g kysaného zelí
  • 200 g cibule
  • 200 g uzené slaniny
  • 200 ml smetany 30%
  • 1000 g hlávkového špičatého bílého zelí
  • 200 ml rostlinného oleje
  • Sůl, pepř a cukr
Příprava
  • 1
    Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kysané zelí a podlijeme MAGGI Uzeným vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.
  • 2
    Polévku důkladně rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou a dochutíme.
  • 3
    Kysané zelí pomocí papírových utěrek vysušíme a prudce usmažíme v rozehřátém oleji.
  • 4
    Špičaté čerstvé zelí nakrájíme na měsíčky, orestujeme na oleji a krátce pečeme do měkka na 160° Celsia.
  • 5
    Špek nakrájíme na tenké plátky a usmažíme v rozehřátém oleji do křupava.