Krém z kysaného zelí se slaninou a špekové křížaly
Recept pro pravé znalce chutí.
Suroviny
- 1000 g kysaného zelí
- 200 g cibule
- 200 g uzené slaniny
- 200 ml smetany 30%
- 1000 g hlávkového špičatého bílého zelí
- 200 ml rostlinného oleje
- Sůl, pepř a cukr
Příprava
-
1Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kysané zelí a podlijeme MAGGI Uzeným vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.
-
2Polévku důkladně rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou a dochutíme.
-
3Kysané zelí pomocí papírových utěrek vysušíme a prudce usmažíme v rozehřátém oleji.
-
4Špičaté čerstvé zelí nakrájíme na měsíčky, orestujeme na oleji a krátce pečeme do měkka na 160° Celsia.
-
5Špek nakrájíme na tenké plátky a usmažíme v rozehřátém oleji do křupava.