Krémové rajčatové rizoto

  • Brand
  • Čas na přípravu
    40 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Krémové rajčatové rizoto s grilovanou cuketou a bazalkovým pestem
Suroviny
  • 1000 g rýže na risotto Arborio, carnarolli, vialone nano
  • 500 g cukety
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g šalotky
  • 100 ml bílého vína
  • 40 g MAGGI zeleninového vývaru
  • 20 g bazalkového pesta
  • 100 g parmezánu
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Na oleji zesklovatíme nasekanou šalotku, přidáme rýži a restujeme. Zastříkneme bílým vínem a necháme odvařit. Podléváme zeleninovým vývarem, který jsme si předem připravili, a vaříme, než bude rýže al dente.
  • 2
    Na oleji orestujeme nakrájenou cuketu na malé kostičky.
  • 3
    Do rizota vložíme orestovanou cuketu, BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro a bazalkové pesto.
  • 4
    Pozvolna vaříme společně, tak aby rizoto bylo krémové.
  • 5
    Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán a servírujeme.