Krémové rajčatové rizoto
Krémové rajčatové rizoto s grilovanou cuketou a bazalkovým pestem
Suroviny
- 1000 g rýže na risotto Arborio, carnarolli, vialone nano
- 500 g cukety
- 100 ml olivového oleje
- 100 g šalotky
- 100 ml bílého vína
- 40 g MAGGI zeleninového vývaru
- 20 g bazalkového pesta
- 100 g parmezánu
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Na oleji zesklovatíme nasekanou šalotku, přidáme rýži a restujeme. Zastříkneme bílým vínem a necháme odvařit. Podléváme zeleninovým vývarem, který jsme si předem připravili, a vaříme, než bude rýže al dente.
-
2Na oleji orestujeme nakrájenou cuketu na malé kostičky.
-
3Do rizota vložíme orestovanou cuketu, BUITONI Sugo Intenso di Pomodoro a bazalkové pesto.
-
4Pozvolna vaříme společně, tak aby rizoto bylo krémové.
-
5Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán a servírujeme.