Křupavý veganský řízek se sladkými hranolky a cizrnovými tzatziki
Křupavý GARDEN GOURMET® Veganský řízek se sladkými bramborovými hranolky a cizrnovými tzatziki
Výtečný recept s křupavým GARDEN GOURMET® Veganským řízkem, který vám nesmí uniknout.
Suroviny
- 1,5 kg sladkých brambor
- 300 g rýžové mouky
- sůl
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
- 2-3 lžíce drceného černého pepře
Tzatziki:
- 2 okurky
- 2 ks červené cibule
- 400 g cizrny
- 50 g kopru
- 20 g máty
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce citronóvé šťávy
- 1 citron
- 6 dl veganského jogurtu
- sůl a černý pepř
Příprava
-
1Nakrájejte okurky podélně. Odstraňte semínka lžičkou a okurky nakrájejte na tenké plátky.
-
2Nakrájejte červenou cibuli, kopr a mátu velmi jemně. Nastrouhejte česnek na jemné straně struhadla.
-
3Nastrouhejte citronovou kůru na jemné straně struhadla a vytlačte z ní šťávu. Strouhaný citron a citronovou šťávu smíchejte s jogurtem. Přidejte zbytek ingrediencí. Dochutíme solí a pepřem.
-
4Oloupejte a očistěte brambory. Nakrájejte je podélně na 1,5 cm silné plátky a poté je nakrájejte na 5 cm proužky.
-
5Sladké brambory vložte do rýžové mouky, obalte a oklepejte a nechte je na pekáči.
-
6Bramborové hranolky smažte na oleji, dokud nezměknou.
-
7Hranolky necháme na plechu na pečení. Poté je znovu smažte v dávkách na stejném oleji po dobu 3 minut; podruhé, aby byly brambory křupavé a zkaramelizované. Posypeme solí.
-
8Osmažte GARDEN GOURMET® Veganské řízky na oleji po dobu 2 minut na každé straně. Posypeme drceným černým pepřem a solí.
-
9Podávejte veganské řízky s tzatziki a křupavými bramborovými lupínky.