Marinovaná žebra, salát z kvašené zeleniny a grilovaný chléb
Pečená žebra se skvělé hodí na každé sváteční menu, ale chutnají celoročně.
        Suroviny
                
      
      - Vepřová žebra 3000 g
- THOMY Kečup jemný 300 g
- Worchesterová omáčka 100 ml
- Sojová omáčka 100 ml
- Sezam 20 g
- Česnek
- Zázvor 20 g
- Kvašená zelenina (zelí, okurky, cinule, papriky, feferonky) 1000 g
- THOMY Americká hořčice 100 g
- THOMY Combiflex 100 ml
- Petržel listová 50 g
- Křen 200 g
- Chléb 1 ks
- Sůl a pepř
        Příprava
        
  
              - 
        1Marinádu připravíme tak, že do mixéru vložíme THOMY Kečup jemný, prolisovaný česnek, worchester, sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor a sezam a rozmixujeme.
- 
        2Vepřová žebra marinujeme v marinádě nejlépe 24 hodin. Poté maso vložíme do gastronádoby a pomalu pečeme na 130°C cca 5 hodin.
- 
        3THOMY Combiflex s hořčicí rozmixujeme. Do takto připraveného dresinku přidáme nakrájenou kyselou zeleninu a promícháme. Necháme odležet.
- 
        4Žebra na závěr gratinujeme v salamandru, přidáme zeleninu a opečený chléb.
Tip: Pro rychlejší úpravu můžeme žebra před pečením uvařit na páře do měkka v konvektomatu.
 
   
   
 
 
 
 
   
   
   
  